Fortissimo: Με άρωμα λατρείας… το πρώτο τους album!

Fortissimo: Με άρωμα λατρείας… το πρώτο τους album!

Fortissimo: Με άρωμα λατρείας… το πρώτο τους album!

Κυκλοφορεί προσεχώς και έχει στόχο να μας ανοίξει την πόρτα στον κόσμο των «Fortissimo», στις μουσικές τους, στις αξίες τους, στα δυνατά τους σημεία, σε όσα πρεσβεύουν τόσα χρόνια μέσα από τις εκρηκτικές εμφανίσεις τους. Με τίτλο «:adore», και με την λατρεία τους δεδομένη για την μουσική, οι «Fortissimo» καταθέτουν μια ολόφρεσκη και δυναμική ορχηστρική μουσική πρόταση, εμπνευσμένη από κλασικά, pop, rock και dance ακούσματα. Το πρώτο single που κυκλοφορεί ήδη online είναι το «adoration». Το σίγουρο είναι ότι θα το λατρέψετε και θα τις λατρέψετε!

Τι σημαίνει να δημιουργείς για έναν πρώτο δίσκο και ειδικά στην Ελλάδα του 2020;

Η εκ φύσεως αισιοδοξία μας ακόμη και σε δύσκολες στιγμές, συμπεριλαμβανομένης κι αυτής που περάσαμε, αποτέλεσε πηγή έμπνευσης και δημιουργίας. Την περίοδο αυτή, λοιπόν ,επικεντρωθηκαμε στη μελέτη μας, στην ενορχήστρωση νέων κομματιών για να εμπλουτίσουμε και να ανανεώσουμε το ρεπερτόριό μας και στην αποπεράτωση όλων των διαδικασιών για την ολοκλήρωση του «:adore», του πρώτου μας άλμπουμ,το οποίο,  περιλαμβάνει κλασικά, pop, rock,dance και Middle Eastern ακούσματα δοσμένα με μια ολόφρεσκη και δυναμική ενορχήστρωση. Ειναι αποτέλεσμα μιας συλλογικής δουλειάς, κατα την οποια, πολλοί αγαπημένοι φίλοι και συνεργάτες, συνεισέφεραν με ζήλο και αυταπάρνηση. Τα κομμάτια είναι ολα πρωτότυπα και τα υπογραφούν τρεις βραβευμένοι και καταξιωμένοι άγγλοι συνθέτες οι Dave Mc Gerty, David S Mc Gerty και Tony Hiller.

Γιατί «:adore»; Τι θα λατρέψουμε μέσα σε αυτόν;

Ευελπιστούμε τα πάντα! Το CD αυτό αποτελεί ευσεβή και διακαή πόθο ετών. Η κατάθεση της ψυχής μας, το πρωτότυπο των κομματιών, ο δυναμισμός τους και η εξαιρετική ενορχηστρωτικη επιμέλεια, αποτελούν διαβατήριο για το αξιολατρευτο αυτού. Το πρώτο κομμάτι του δίσκου είναι το Adoration, χάριν αυτού τιτλοφορείται το album μας «:adore» .

Έχουν περάσει χρόνια! Πως είναι η μουσική αυτή συμβίωση για το «καρέ της ντάμας»;

Σαν να μην πέρασε μια μέρα! Την, από την παιδική ηλικία φιλία μας, ενισχύουν προβολές, προσλαμβάνουσες κι εμπειρίες που αναπτύσσουμε καθημερινά μέσα απ την μουσική μας συνύπαρξη (πρόβες, παραστάσεις, ταξίδια…) και κατ’ αυτό τον τρόπο η φιλία, ο σεβασμός και το «δέσιμο» γιγαντώνονται συν τω χρόνω!

Μουσική! Με ποιον τρόπο σας καθηλώνει; Ποιοι άνθρωποι σας εμπνέουν;

Η μουσική είναι ένα ανεξάντλητο «ορυχείο» και μία συνεχής μαθητεία. Δεν μπορούμε ν’ αρκεστούμε σε πρώιμες ή σε μετέπειτα τυχαίες μουσικές επιδράσεις, αλλά, μέσω συνεχούς αναζήτησης κι έκθεσης σε διαφορετικά μουσικά ακούσματα, οδηγούμαστε σε διαφορετικά επίπεδα μουσικής εμπειρίας. Θυμόμαστε τα λόγια του Μάνου Χατζιδάκι, που συνοψίζουν το νόημα της μουσικής και καθορίζουν τη στάση του ιδανικού ακροατή: «Η μουσική είναι τελετή αποκάλυψης που απαιτεί αθωότητα και μνήμη. Η μουσική είναι ασκήσεις, γνώσεις με στόχο την αποκάλυψη.»

Ποιο είναι το πιο σπουδαίο εγχείρημα-επίτευγμα στο βιογραφικό σας; 

Η εξ’ απαλών ονύχων ενασχόλησή μας με την μουσική, αναμφίβολα, αποτελεί το μεγαλύτερο επίτευγμα στην μέχρι τώρα πορεία μας. Είναι άλλωστε αυτή που μας επιτρέπει αυτή τη στιγμή να επικοινωνούμε και ν αλληλεπιδρούμε μαζί σας, να συνυπάρχουμε και να δημιουργούμε! Οι συναυλίες που δώσαμε σε Ινδία, Βραζιλία και Μαρόκο, λαμβανομένης υπόψιν της διαφορετικής κουλτούρας των χωρών αυτών, υπήρξαν σταθμός στην μέχρι τώρα πορεία μας, καθώς επίσης και οι συνεργασίες μας με δύο κολοσσιαία γκρουπ της παγκόσμιας μουσικής σκηνής: Scorpions και Deep Purple.

Γυναίκα στην Ελλάδα του 2020. Τι έχει να αντιμετωπίσει και πως η τέχνη αμβλύνει τις «γωνίες» της κοινωνίας; 

«Η άνθρωπος», γράφει η Ζωή Καρέλλη. Οι διακρίσεις και η κοινωνική περιθωριοποίηση είναι μια πραγματικότητα που μας αφορά όλους, εάν πλήττει στον πυρήνα της την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και συρρίκνωνει την έννοια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η Τέχνη ,λοιπόν,στέλνει ένα μήνυμα αποδόμησης και καταδίκης κάθε μορφής διάκρισης και ρητορικής μίσους, και υποστηρίζει το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση και την ίση μεταχείριση.

Με βήματα αργά και σταθερά που θέλετε να φτάσετε; 

Στη ζωή πορευόμαστε με την καρδιά, το μυαλό, τα μάτια ανοιχτά και τις μουσικές μας κεραίες σηκωμενες . Σ αυτό το ταξίδι, όνειρο και φιλοδοξία μας αποτελεί , η συνεχής αυτοβελτιωση και προσπάθεια ολοκλήρωσης της μουσικής και κατ’ επέκταση της ανθρώπινής μας υπόστασης.

Να αγαπάς ή να αγαπιέσαι; Τι είναι τελικά πιο σπουδαίο; 

Η αγάπη είναι μια αμφίδρομη σχέση. Ούτε μόνο ν’ αγαπάς, ούτε μόνο ν’ αγαπιέσαι. Σ αυτό το αλισβερίσι τόσο η δοτικοτητα, όσο κι η ανατροφοδότηση αυτής (της αγάπης) οδηγούν στο απόγειο και την ολοκλήρωσή της.

Τα live σε μια περίοδο πανδημίας τι γεύση έχουν; Θα ξεπεράσουμε ποτέ την πίκρα που αφήνει ο φόβος; 

Η γεύση τους είναι γλυκόπικρη. Προφανώς, υπάρχουν καθυστερήσεις, δισταγμοί και μεταθέσεις ημερομηνιών. Βεβαίως, το υγειονομικό πρωτόκολλο καθορίζει, όχι μόνο, τον τρόπο που θα διεξαχθούν, αλλά εμμέσως επηρεάζει και το πρόγραμμα τους. Το γεγονός, ότι, ακόμη και κάτω απ αυτή την δύσκολη συγκυρία, εξακολουθεί η πολιτιστική δραστηριότητα και οι μουσικές παραστάσεις, μας γεμίζει αισιοδοξία για κάθε καλό που πρόκειται να έρθει. Καλούμαστε χωρίς να μειώσουμε τις φυσικές αποστάσεις να ενώσουμε τον κόσμο με την τέχνη μας.

Μια ευχή για όσα θα έρθουν; 

Η ζωή μας είναι οι εμπειρίες μας. Στην μέχρι τώρα μουσική μας διαδρομή είχαμε την χαρά και την ευτυχία να ζήσουμε μοναδικές στιγμές. Ευχή μας, λοιπόν, είναι να εξακολουθούμε να προσθέτουμε υπεραξία σ αυτό το υπερταμειο των βιωμάτων μας. Άλλωστε…

“τα καλύτερα ειναι αυτά που ακόμη δεν έχουμε γευτεί”

Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://www.vwoman.gr/i-thiliki-dinami-tis-mousikis

Share post:

  • /