Σύλβια Σουπίλα

Σύλβια Σουπίλα

Η Σύλβια Σουπίλα ξεκίνησε τις σπουδές της στο βιολοντσέλο σε ηλικία έξι ετών στη Θεσσαλονίκη όπου και γεννήθηκε. Η αγάπη της για την μουσική και τα ταξίδια συνδυάστηκαν στην μουσική της πορεία και την βοήθησαν να αποκτήσει σπουδαίες μουσικές εμπειρίες αλλά και να ανοίξει τους μουσικούς της ορίζοντες.

Οι μουσικές σπουδές της ξεκίνησαν στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης στην τάξη του Ρένου Μπαλτά από όπου αποφοίτησε με δίπλωμα βιολοντσέλου και με βαθμό «‘Άριστα Παμψηφεί». Την ίδια χρονιά έγινε δεκτή στην Βασιλική Ακαδημία Μουσικής και Θεάτρου της Σκωτίας, στη Γλασκώβη, όπου συνέχισε τις σπουδές της με υποτροφία της Ακαδημίας.

Οι μουσικές διακρίσεις επιλέχθηκε για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Ορχήστρα Νέων της Μεσογείου, με την οποία πραγματοποίησε περιοδεία σε χώρες της Μεσογείου, ενώ προκρίθηκε στον διαγωνισμό για την Ορχήστρα Νέων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Έχει εμφανιστεί σε ατομικά ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου σε πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Είναι μόνιμο μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης. Διετέλεσε μέλος της Ορχήστρας Νέων της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης και της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης.