Μαρία Μητριζάκη

Μαρία Μητριζάκη

Η Μαρία Μητριζάκη ξεκίνησε τις σπουδές της στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης και σε σύντομο χρονικό διάστημα διακρίνεται η αγάπη της για την μουσική και ξεχωρίζει το ταλέντο της στο βιολί. Μετά από χρόνια οι ρόλοι άλλαξαν και από μαθήτρια πλέον σήμερα είναι καθηγήτρια βιολιού.

Οι μουσικές σπουδές της ξεκίνησαν στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης από όπου πήρε το δίπλωμα με «Άριστα Παμψηφεί» και τιμητική διάκριση. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με ειδίκευση στο βιολί και βαθμό «άριστα» καθώς και της Folkwang Hochschule fur Musik Essen όπου φοίτησε στο τμήμα «Καλλιτεχνική εκπαίδευση σε μουσικά όργανα» στην τάξη του Prof. Mintcho Mintchev.

Οι μουσικές διακρίσεις της σπουδαίες. Έχει πάρει υποτροφία από το Σ.Ω.Θ για την επίδοσή της στο βιολί, διακρίθηκε με το Γ’ βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό βιολιού της Χ.ΟΝ και κέρδισε στο διαγωνισμό Vivaldi του Σ.Ω.Θ όπου και εμφανίστηκε ως σολίστ με την ορχήστρα του ωδείου. Απέσπασε το Β’ βραβείο στους περιφερειακούς μαθητικούς αγώνες μουσικής ενώ με υποτροφία από το Ωνάσειο Ίδρυμα παρακολούθησε σεμινάριο μουσικής δωματίου στην Ελβετία (5th Rencontres Musikales de Geneve).

Έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια ως ενεργό μέλος με τους Λ. Καβάκο, Στ. Καφαντάρη, Γ .Γεωργιάδη, Γ. Δεμερτζή, Ε. Ντράγκνεβα, Κ. Γαλιλαία, A. Stankov, V. Oistrakh, F. Agostini και M.Mintchev. Επίσης συμμετείχε σε συναυλίες με την Κρατική Ορχήστρα και τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Εργάζεται ως καθηγήτρια βιολιου σε μουσικά σχολειά και ωδεία.