Fortissimo: Το κουαρτέτο μας δίνει ζωή!

Fortissimo: Το κουαρτέτο μας δίνει ζωή!

Fortissimo: Το κουαρτέτο μας δίνει ζωή!

«Fortissimo»: Το κουαρτέτο μας δίνει ζωή!

«Το κουαρτέτο για μας είναι αυτό που μας έδινε και μας δίνει ζωή! Είναι μια ανάγκη έκφρασης και πλέον τρόπος ζωής!», δήλωσε σε συνέντευξη η Κέλυ Βασειλιάδου, μέλος του συγκροτήματος «Fortissimo».

Το συγκρότημα «Fortissimo» έρχεται στη Θεσσαλονίκη για μια ξεχωριστή συναυλία, στη «Ζώγια» στις 5 Φεβρουαρίου, στις 21.30. Τα μέλη του συγκροτήματος, στη συνέντευξή τους στην Karfitsa, μιλάνε για τη δημιουργία του συγκροτήματος, για τον ρόλο του κάθε μέλους, καθώς και για μελλοντικά τους πλάνα.

Πώς γνωριστήκατε και πώς οδηγηθήκατε στην απόφαση να φτιάξετε τις Fortissimo;

Με τα κορίτσια γνωριζόμαστε από τα μαθητικά μας χρόνια, μέσα από τα ωδεία που φοιτούσαμε και τις μαθητικές ορχήστρες που παίζαμε. Αργότερα, συνεργαστήκαμε σε επαγγελματικό επίπεδο στην Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης και στην Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης. Η φιλία μας και η αγάπη για τη μουσική είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία του κουαρτέτου, ένα μέσο για εμάς για να κάνουμε τη ζωή μας πιο όμορφη, πιο χαρούμενη και πιο δημιουργική. Κάθε παιδί που ξεκινά να μαθαίνει ένα μουσικό όργανο, έχει στόχο να συνυπάρξει με άλλους μουσικούς σε μουσικά σχήματα. Τί πιο όμορφο να συμβεί αυτό με τις φίλες σου, να πειραματίζεσαι  και να εκφράζεσαι μέσω της μουσικής. Το κουαρτέτο για μας είναι αυτό που μας έδινε και μας δίνει ζωή! Είναι μια ανάγκη έκφρασης και πλέον τρόπος ζωής! ( Κέλυ Βασιλειάδου)

Τι ζείτε στη ζωή σας «fortissimo» δηλαδή πολύ δυνατά;

Ο όρος Fortissimo στη μουσική είναι μια ένδειξη δυναμικής αγωγής που αναφέρεται στην ένταση του ήχου και σημαίνει πολύ δυνατά. Ως Fortissimo, λοιπόν, ζούμε στον υπερθετικό βαθμό τη χαρά και τη συγκίνηση που μας προσφέρει κάθε μουσική μας συνεύρεση και παράσταση. Γελάμε δυνατά, χορεύουμε ασταμάτητα, κλαίμε από συγκίνηση και χαιρόμαστε σαν μικρά παιδιά.  Η διεκπεραίωση προβών, ηχογραφήσεων, προσωπικής μελέτης και όλων των υποχρεώσεων που τρέχουν σε ρυθμούς  «fortissimo» έχουν καταστήσει έναν τρόπο ζωής γεμάτο συναισθήματα αγάπης, πάθους και πληρότητας. (Μαρία Εκλεκτού)

Περνούν όλα από τα χέρια σας – επιμέλεια, πρόβες, δισκογραφία. Ποια έχει αναλάβει τι;

Δουλειές που θα γινόταν από ένα μεγάλο γραφείο παραγωγής εκδηλώσεων διεκπεραιώνονται εξ ολοκλήρου από εμάς. Ο όγκος δουλειάς είναι μεγάλος και σε συνδυασμό με τις απαιτήσεις που διαμορφώνει η καθημερινότητα της καθεμιάς μας, υπάρχει μια πρόσθετη δυσχέρεια στο να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις της υψηλής αισθητικής που προτάσσει η δουλειά μας. Όλο αυτό όμως λειτουργεί υπέροχα και αναζωογονητικά εξαιτίας της μαγικής συνεργασίας που έχουμε όλα αυτά τα χρόνια. Η ομαδικότητα αυτή έχει αντίκτυπο και στην παρουσία μας πάνω στην σκηνή γιατί μας ενώνει ακόμη περισσότερο. Ταυτόχρονα, αυτή η αμεσότητα της επαφής καθεμιάς από εμάς ή όλων μας για οτιδήποτε αφορά το σχήμα οδηγεί σε σχέσεις και φιλίες με ανθρώπους που σε αντίθετη περίπτωση θα ήταν μια απρόσωπη συνεργασία. Έχουμε αποκτήσει αγαπημένους φίλους τόσο στην Ελλάδα όσο στο εξωτερικό κι αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα. ( Μαρία Μητριζάκη)

Πώς καταφέρνετε να συμβαδίσετε τη γεμάτη καθημερινότητα που θα έχετε, με το υπέροχο κουαρτέτο σας; Πώς διαχειρίζεστε τους χρόνους σας;

Παρ’ όλο που έχουμε πολλές καθημερινές προκλήσεις να αντιμετωπίσουμε, η αγάπη μας για την μουσική μας δίνει απίστευτη δύναμη και ενέργεια. To Fortissimo είναι το «οξυγόνο» μας, μας αναζωογονεί και μας γεμίζει καταπληκτικές εμπειρίες. Είναι μοναδικό το συναίσθημα που βιώνουμε κάθε φορά που βρισκόμαστε πάνω στην σκηνή και νιώθουμε την υπέροχη αύρα του κόσμου. Ξεχνάμε κάθε κούραση και είμαστε ευτυχισμένες που παίζουμε με τις καλύτερες μας φίλες την μουσική που μας αγγίζει, που μας συγκινεί και κάνει την καρδιά μας να χτυπάει πιο δυνατά! ( Σύλβια Σουπίλα)

Ποια είναι τα πλάνα σας για το επόμενο διάστημα;

Την ερχόμενη  Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου και ώρα 21.30, εμφανιζόμαστε στη «Ζώγια- Βιβλίο Τσάι Και Συμπάθεια», στο ιστορικό καφέ της Αλεξάνδρου Σβώλου που μετρά σχεδόν 40 χρόνια στην πόλη. Ένας χώρος που προάγει τον πολιτισμό και που έχουμε την χαρά να είμαστε μερος αυτού το υπέροχου προγράμματος που έχει ετοιμάσει για τους μήνες Φλεβάρη και Μάρτη. Για την ημέρα των ερωτευμένων, στις 14 Φεβρουαρίου, θα εμφανιστούμε στην Villa Bianca, σε μια εκδήλωση της Δημοτικής Πινακοθήκης Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης. Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου και ώρα 18.00, έχουμε την τιμή να δώσουμε μία μοναδική συναυλία στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης. Μία διοργάνωση του παραρτήματος του Εθνικού Ωδείου στη Μυτιλήνη με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής  Εθνικού Ωδείου Παράρτημα Μυτιλήνης, τη Στρατιωτική Μουσική  «Αρχιπελάγους» και την Παιδική Χορωδία Εθνικού Ωδείου Παράρτημα Μυτιλήνης & Λουτρών. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Το  Σάββατο 11 Μαρτίου θα είμαστε στο Θέατρο Παλλάς στην Λευκωσία, προκειται για μια φιλανθρωπική εκδήλωση που με μεγάλη χαρά αποδεχτήκαμε την πρόσκληση. Στο μεσοδιάστημα, ετοιμάζουμε μία δισκογραφική δουλειά με έναν εξαιρετικό βρετανό βαρύτονο και πρωταγωνιστή σε παραγωγές του West End,τον Rodney Earl Clarke, σε συνθέσεις των Dave McGerty και  David McGerty.

Share post:

  • /