:adore | Το πρώτο άλμπουμ των Fortissimo είναι σκέτη … λατρεία

:adore | Το πρώτο άλμπουμ των Fortissimo είναι σκέτη … λατρεία

:adore | Το πρώτο άλμπουμ των Fortissimo είναι σκέτη … λατρεία

συνέντευξη στη Δάφνη Τσάρτσαρου

Το κουαρτέτο των Fortissimo μας συστήνεται εδώ και χρόνια, ξανά και ξανά, μέσα από τις εκπληκτικές ζωντανές εμφανίσεις τους. Τώρα, μας αποκαλύπτονται μέσα από την πρώτη δισκογραφική απόπειρα που φέρει την υπογραφή τους.

Το :adore μόλις κυκλοφόρησε και υπόσχεται να μας κάνει να το λατρέψουμε!

Οι Fortissimo μιλούν στον Εξώστη για τη νέα τους δουλειά που είναι καθαρά…γυναικεία υπόθεση!

Πώς νιώθετε που το πρώτο σας άλμπουμ παίρνει «σάρκα και οστά»;
Η χαρά μας είναι απερίγραπτη γιατί το CD αυτό αποτελεί ευσεβή και διακαή πόθο ετών. Θα θέλαμε να μοιραστούμε αυτή μας τη χαρά με όλους τους αγαπημένους μας φίλους, που επί σειρά ετών μας εκφράζουν την αγάπη τους και μας τιμούν με την παρουσία τους στις συναυλίες μας, ωστόσο οι εξελίξεις στο χώρο της υγείας δεν μας το επιτρέπουν κατά τον τρόπο και την αμεσότητα που θα επιθυμούσαμε. Σε κάθε περίπτωση τους καταθέτουμε μέσα από αυτή μας τη νέα μας δισκογραφική δουλειά, μια διέξοδο επικοινωνίας μαζί μας!

“Adore”. Πώς προέκυψε ο τίτλος;
Το πρώτο κομμάτι του δίσκου μας είναι το Adoration και χάριν αυτού τιτλοφορείται το album μας “:adore” ,το οποίο περιλαμβάνει κλασικά, pop, rock,dance και Middle Eastern ακούσματα δοσμένα με μια ολόφρεσκη και δυναμική ενορχήστρωση. Είναι αποτέλεσμα μιας συλλογικής δουλειάς, κατα την οποια, πολλοί αγαπημένοι φίλοι και συνεργάτες, συνεισέφεραν με ζήλο και αυταπάρνηση. Τα κομμάτια είναι όλα πρωτότυπα και τα υπογραφούν τρεις βραβευμένοι και καταξιωμένοι Άγγλοι συνθέτες οι Dave Mc Gerty, David S Mc Gerty και Tony Hiller.

Τι πυροδότησε την έμπνευσή σας για να δημιουργήσετε τα κομμάτια του άλμπουμ;
Ο τρόπος, που διανύουμε την πορεία μας στον χρόνο, μας καθορίζει. Κάθε τι που διαμορφώνει αυτό τον τρόπο αποτελεί ένα καινούργιο σημείο εισόδου στον ανεξερεύνητο χώρο της μουσικής μας έμπνευσης και την κάνει ν’ ανθίζει, όπως η φύση την άνοιξη!

Ποια είναι τα πλάνα σας για την προώθηση της καινούριας σας δουλειάς;
Η παρούσα συγκυρία διαμορφώνει νέους συσχετισμούς κι ανατρέπει τον προγραμματισμό μας, αναφορικά με τα πλάνα προώθησης του άλμπουμ μας. Μέσα από τις συναυλίες μας, ωστόσο , και τις επιλεγμένες συμμετοχές μας σε φεστιβάλ ,τις διαδικτυακές πλατφόρμες και τα δισκοπωλεία ,επιτυγχάνεται μιας πρώτης μορφής όσμωση και ζύμωση . Δοθείσης ευκαιρίας θα επιστρέψουμε σε συχνότερες κι αμεσότερες μορφές προσέγγισης κι επικοινωνίας με τους αγαπημένους μας φίλους!

Σας προβληματίζουν οι νέες συνθήκες που επικρατούν στις συναυλίες;
Προφανώς, υπάρχουν καθυστερήσεις, δισταγμοί και μεταθέσεις ημερομηνιών. Βεβαίως ,το υγειονομικό πρωτόκολλο καθορίζει, όχι μόνο ,τον τρόπο που θα διεξαχθούν, αλλά εμμέσως επηρεάζει και το πρόγραμμα τους. Το γεγονός ,ότι, ακόμη και κάτω απ αυτή την δύσκολη συγκυρία, εξακολουθεί η πολιτιστική δραστηριότητα και οι μουσικές παραστάσεις, μας γεμίζει αισιοδοξία για κάθε καλό που πρόκειται να έρθει . Καλούμαστε χωρίς να μειώσουμε τις φυσικές αποστάσεις να ενώσουμε τον κόσμο με την τέχνη μας.

Ποια μέχρι τώρα εμπειρία σας σας έχει μείνει αξέχαστη;
Οι συναυλίες που δώσαμε σε Ινδία, Βραζιλία και Μαρόκο, λαμβανομένης υπόψιν της διαφορετικής κουλτούρας των χωρών αυτών, υπήρξαν σταθμός στην μέχρι τώρα πορεία μας, καθώς επίσης και οι συνεργασίες μας με δύο κολοσσιαία γκρουπ της παγκόσμιας μουσικής σκηνής: Scorpions και Deep Purple.

Ποια είναι τα σχέδιά σας για το μέλλον;
Στη ζωή πορευόμαστε με την καρδιά, το μυαλό, τα μάτια ανοιχτά και τις μουσικές κεραίες σηκωμένες . Σ αυτό το ταξίδι, όνειρο και φιλοδοξία μας αποτελεί , η συνεχής αυτοβελτίωση και προσπάθεια ολοκλήρωσης της μουσικής και εν γένει της ανθρώπινης μας υπόστασης.

Share post:

  • /